Nog goedkoper bellen met thuis

Geplaatst op Jul 11, 2009 | Geplaatst in  Nieuws | Door Esther | Geen reacties

Goed nieuws in deze dure vakantietijden: sinds 1 juli is sms’en en mobiel bellen binnen Europa een stuk goedkoper. Een tekstberichtje vanaf je vakantieadres kost met ingang van deze zomer slechts 0,11 euro cent. Maar opgepast, want er zit nog steeds een aantal addertjes onder het buitenlandse gras. Een overzicht van de nieuwe regeltjes en tarieven, plus bespaartips om echt goedkoop te bellen met het thuisfront.

VOORDELIGER:

Sms’en is altijd goedkoper. Maar soms laten (vakantie)verhalen zicht niet vertellen in 140 tekens. In dat geval kun je beter vooraf wat huiswerk doen, zeker als je buiten de EU op pad gaat.:

* Gebeld worden is goedkoper dan zelf bellen, oploppend tot 50 procent. Het thuisfront kan voordelig naar het buitenland bellen via een 0900-nummer. Een overzicht van aanbieders staat op http://www.bellen.com/ onder “Buitenland bellen”.

* Schakel de voicemail uit, dat scheelt (drie)dubbele kosten. Pas volgend jaar op 1 juli 2010 wordt voicemail gratis.

* Check via http://www.vakantiebellen.com/ of er op je bestemming een voordeelnetwerk is. Stel je mobieltje handmatig in op dit netwerk.

* Enkele telecomaanbieders bieden opties of bundels¬† waarmee je voordelig kan bellen en sms’en vanuit het buitenland.

* Je kunt in Nederland een voordeelkaart aanschaffen waarmee je binnen Ejuropa belt voor 5 tot 12 cent per minuut. Let wel: bellen kan alleen vanaf een vaste lijn. Bellen naar een mobiel nummer in Nederland is relatief duur met zo’n kaart. Info: http://www.budgetphone.nl/

* Gratis bellen wereldwijd kan via Skype.  Info: http://www.skype.com/

BELLEN BINNEN EU:

Zoals gezegd geldt de verlaging van de tarieven alleen voro EU-landen. Bij sommige aanbieders van mobiele telefonie gelden deze lage tarieven ook voro e/uropese landen buiten de EU als Zwitserland en Noorwegen. Maar: dit voordeel gaat meestal niet op voor Turkije. Dit zijn de belangrijkse wijzigingen per 1 juli 2009:

* Een sms; je mag maximaal 11 cent (excl. btw) kosten. Sms’jes ontvangen blijft gratis

* Ontvangen van voicemail is gratis. Het afluisteren van voicemailberichten in het buitenland wordt zoals gebruikelijk wel in rekening gebracht.

* Internationale gesprekken mogen niet meer op de minuut naar boven worden afgerond. Na de eerste dertig seconden van het gesprek moet de provider op de seconde precies afrekenen. Hoera. Dit scheelt namelijk algauw zo’n 25 procent per gesprek.

* Het beltarief gaat omlaag van 46 cent naar 43 cent. In 2010 en 2011 zakt deze prijs verder naar vervolgens 39 en 35 cent.

* Ook gebeld worden in het buitenland wordt goedkoper per: nu nog 22 cent per minuut (was voor 1 juli 26 cent) tot 11 cent in 2011.

 

Bron: Noord hollands dagblad Weekend 11 juli 2009, Miranda Schoonderwoed -Corral

 

 

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *