Nederland telt meer dan miljoen ondernemers

Geplaatst op Mrt 11, 2011 | Geplaatst in  Nieuws | Door Esther | Geen reacties

ZOETERMEER – Het aantal zelfstandige ondernemers in Nederland buiten de landbouw is de afgelopen 25 jaar meer dan verdubbeld tot bijna 1,1 miljoen.

Dat betekent dat 11,9 procent van de beroepsbevolking ondernemer is. Nederland is wat dat betreft koploper in Noord- en West-Europa. Dit blijkt uit de Trendstudie MKB en Ondernemerschap die onderzoeksbureau EIM gisteren heeft gepubliceerd.

Belgie komt met 11,5 procent op de tweede plaats. Ierland en Verenigd Koninkrijk staan met 11,4 procent op een gedeelde derde plek. Hekkensluiter met 4,7 procent is Luxemburg. Het aantal ondernemers in Nederland blijft de komende jaren stijgen maar wel in een lager tempo, voorspelt het EIM. Vooral onder vrouwen en allochtonen zal het ondernemerschap doorgroeien.

Op de binnenlandse markt werkt de economische crisis nog lang door en zijn de afzetperspectieven voor het midden- en kleinbedrijf voorlopig minder gunstig. Bij ongewijzigd beleid zit er de komende vijf jaar voor het mkb niet meer in dan een jaarlijkse productiegroei van 1,75 procent, aldus het rapport.

Bron: Economie HDC media 11 maart 2011

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *