Esther van Bronkhorst ontmoet Gertjan Verbeek

Twee trainers ontmoeten elkaar Gertjan Verbeek trainer van AZ en Esther van Bronkhorst
Geplaatst op Feb 09, 2012 | Geplaatst in  Media | Door Esther | Geen reacties

Samenwerken

Esther van Bronkhorst:
Vertrouwen heb je niet zomaar. Daar moet je best wel wat voor doen en samenwerken. Ook als trainer zijnde. Onzekerheden hebben we allemaal in het leven, dat voelt en merkt ook onze trainer Esther op de werkvloer. De cursisten voelen zich zekerder als zij weten hoe ze het horen te doen en dat ze het uiteindelijk goed doen. Als trainer moedig je de cursisten aan en beloont ze voor hun gedrag. Leren veranderen en anders denken en doen dat valt ook niet mee. Alle begin is moeilijk en veranderprocessen duren nu eemaal een periode. Esther: ik zeg altijd, Keulen en Aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd. Na inmiddels  meer dan 700 cursisten opgeleid te hebben, kan ik met zekerheid zeggen dat een ieder kan leren en het vertrouwen (terug) kan krijgen. Ook dit zie ik bij de jonge spelers van AZ. Een mooie ploeg spelers met veel potentie. Jonge mensen opleiden en coachen behelst een andere aanpak dan 30′ ers en overige leeftijden. Samenwerken en groeien in houding en gedrag is het resultaat van een goede trainer die oprecht is en weet van aanpakken. Om de top te bereiken hanteert de trainer een gezamenlijk statement, met vertrouwen aan de spelers. Immers – trainer zijn –  is ook topsport. Alsdus Esther van Bronkhorst over Gertjan Verbeek bij de club AZ in zijn rol.

Bron en auteur: Esther van Bronkhorst

 

2 Februari 2012

ALKMAAR- AZ maakte donderdag bekend dat Gertjan Verbeek langer voor de club behouden blijft. Door het openbreken van zijn contract staat de oefenmeester tot medio 2015 onder contract in Alkmaar. Verbeek en Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart gaven tekst en uitleg. “Wij zijn enorm trots.”

Gerjan Verbeek:
“Het is voor mij heel belangrijk dat ik met goede mensen samenwerk”, vervolgde Verbeek zijn argumentatie om langer in Alkmaar te blijven. “Daarbij speelt vertrouwen een grote rol. Daar draait het om. Ik heb het geluk gehad dat ik dat een aantal keer heb gevoeld bij clubs waar ik gewerkt heb. Het is dan ook niet voor niets dat we juist daar succes hadden.”

Bron: www.az.nl
Foto: Ed van de Pol

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *