De juiste etiquette leren is ook professioneel telefoneren

De cursisten delen een gele kaart uit
Geplaatst op Nov 11, 2013 | Geplaatst in  Nieuws | Door Esther | Geen reacties

Hoe kan ik professioneel telefoneren met de juiste etiquette?

Iedereen denkt ik doe het wel goed aan de telefoon.
Totdat de cursist een maatwerk training volgt bij het bureau van onze trainer Esther van Bronkhorst.

Als de trainer al belt met een bedrijf hoort zij als eerste hoe het daar aan toe gaat bij dat bedrijf. Want degene die de telefoon aanneemt laat juist “DE INDRUK” achter die blijft hangen. Een goede indruk maken, kan een ieder maar 1 keer. Daarom is het van belang het goed te doen. Professioneel telefoneren is te leren. De telefoonetiquette bestaat al heel lang. Alleen houdt iedereen zich er niet aan. De mobiele telefoon gaat over en de medewerker of manager neemt hem gewoon aan terwijl hij aan de vaste telefoon zit. Zo hoort het dus niet.

Hoe hoort het dan eigenlijk?

De normen en waarden zijn van belang om te hanteren. De spelregels zijn zo leuk als je ze maar volgt. Verkleinwoorden zoals momentje, ogenblikje of een heel klein ogenblikje mag absoluut niet. Het plezier met elkaar tijdens het volgen van een telefoontraining voert de boventoon. Een ieder kan het leren, de planner maar ook zeker de directeur. Na inmiddels al 9 jaren ervaring in haar onderneming kan de trainer met volle tevredenheid zeggen: de dames en heren geven het aan elkaar door op de werkvloer. Het mooie is dan dat de spelregels worden gehanteerd. Doet er een het niet goed dan wordt er een gele kaart uitgedeeld.

Positieve opbouwende feedback geven leren de cursisten direct tijdens de training.

Dat vind ik als trainer zo fantastisch te zien. En de medewerkers die een maatwerk training hebben gevolgd behouden de kwaliteit en het geleerde nog jaren vast.

Kwaliteit wordt bij ons bureau gezien, gevoeld en gehoord.

Esther van Bronkhorst: “Rest mij nog iedereen de juiste etiquette te leren want dat is ook¬†professioneel telefoneren”.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *